Annons
Nyheter

Volkswagen presenterar elbil till lägre pris

Motor • Publicerad 6 september 2021
Ralf Brandstätter, vd för märket Volkswagen, visar upp den nya bilen på bilmässan i München.
Ralf Brandstätter, vd för märket Volkswagen, visar upp den nya bilen på bilmässan i München.Foto: Sven Hoppe/DPA/AP/TT

Volkswagen har presenterat en ny elbilsmodell, ID Life, som ska säljas för 20 000-25 000 euro (motsvarande runt 200 000-250 000 kronor), skriver Volkswagen i ett pressmeddelande.

Priset på den nya småbilen ska jämföras med Volkswagens just nu billigaste elbil, kompaktbilen ID3 som säljs för runt 435 000 kronor.

Annons

ID Life ska lanseras under 2025. Bilen byggs på en mindre version av MEB-plattformen som används i de större syskonen ID 3 och ID 4, och får en räckvidd på upp till 400 kilometer (enligt oberoende mätcykeln WLTP).

Ralf Brandstätter, vd för märket Volkswagen, säger i pressmeddelandet att den kommande bilen riktar sig till unga målgrupper.

"Vi tror att i framtiden kommer bilen att vara ett ännu starkare uttryck för en inställning till livet", säger Brandstätter.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons