Annons

Westminster Abbey visar sin Canaletto

Litteratur • Publicerad 2 mars 2020
Två målningar av italienske 1700-talskonstnären Canaletto på Sothebys i London 2013. Nu kommer konstnärens målning av Westminster Abbey att för första gången på 200 år visas på – Westminster Abbey.
Två målningar av italienske 1700-talskonstnären Canaletto på Sothebys i London 2013. Nu kommer konstnärens målning av Westminster Abbey att för första gången på 200 år visas på – Westminster Abbey.Foto: Sang Tan

Den italienske 1700-talskonstnären Canalettos målning av Westminster Abbey i London ska för första gången på drygt 200 år visas offentligt i just Westminster Abbey. Målningen, som föreställer en procession med riddare utanför kyrkan, hänger i domprostens privata avdelning och har endast vid några få tillfällen lånats ut till andra utställningar. Nu ska domprostens privata avdelning renoveras och i samband med det kommer den att visas offentligt från 5 mars fram till i höst, skriver The Guardian.

Canaletto är först och främst känd för sina Venedigmotiv, men mellan 1746 och 1755 bodde han i London och målade många vyer från staden. Merparten av dem köptes av kung Georg III och finns i dag i den kungliga samlingen, dock inte denna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons