Annons
Nyheter

Ännu en gripen efter mordet på tolvåring

Brott • Publicerad 15 december 2020
Blommor och ljus på platsen där en tolvårig flicka sköts ihjäl i somras. Nu har ytterligare en person gripits misstänkt för delaktighet i mordet. Arkivbild.
Blommor och ljus på platsen där en tolvårig flicka sköts ihjäl i somras. Nu har ytterligare en person gripits misstänkt för delaktighet i mordet. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Ytterligare en man har gripits misstänkt för delaktighet i dödsskjutningen av en tolvårig flicka i Botkyrka i somras.

Mannen, som är i 20-årsåldern, är skäligen misstänkt för delaktighet i mordet och greps under en insats i Stockholmsområdet på tisdagsmorgonen. Mannen har tidigare varit anhållen i sin frånvaro, uppger polisen på sin hemsida.

Annons

Under de kommande dagarna kommer mannen att förhöras. Sedan tidigare sitter en man häktad misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Den tolvåriga flickan dog efter att ha blivit skjuten vid en snabbmatsrestaurang i Norsborg i Botkyrka, söder om Stockholm, natten till den 2 augusti. Skotten ska ha avlossats från en förbipasserande bil.

Polisen har tidigare slagit fast att flickan inte var måltavlan för skotten, men har inte berättat vem eller vilka som skotten var menade för.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons