Annons
Nyheter

Ytterligare tonåringar häktas efter mord i Växjö

Brott • Publicerad 15 september 2021
Ännu en tonåring häktad efter helgens dödsskjutning. Arkivbild.
Ännu en tonåring häktad efter helgens dödsskjutning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ytterligare två tonåringar har häktats efter helgens dödsskjutning i Växjö. Det handlar om en 18-åring som misstänks för medhjälp till mord. Han är på sannolika skäl misstänkt. Den andra misstänkte, även det en 18-åring, häktas skäligen misstänkt för medhjälp till mord – den lägre misstankegraden, rapporterar lokala medier.

Tidigare har en 17-åring och en 18-åring häktats misstänkta för mord.

Annons

Åklagaren har inte velat kommentera vilka motiv som kan finnas till mordet på en 28-årig man i stadsdelen Araby i Växjö. Enligt vittnen avlossades flera skott vid halv fyra-tiden på lördagsmorgonen och den skjutne hittades sedan av polis.

Den mördade mannen var känd av polisen sedan tidigare och hans kontakter och konflikter var väl kända. Det gjorde att polisen snabbt kunna ringa in misstänkta mördare och tänkbara motiv, enligt tidigare uppgifter till Smålandsposten.

Som mest har nio personer varit frihetsberövade i utredningen, men flera av dem har släppts.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons