Annons
Nyheter

Zelenskyj fokuserar på hårda Bachmutstrider

Ukraina • Publicerad 1 mars 2023
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Arkivbild.
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Arkivbild.Foto: Genya Savilov/AP/TT

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj konstaterade i sitt kvällstal på tisdagen att intensiteten i striderna "bara ökar" nära frontlinjen i den hårt ansatta staden Bachmut i östra Ukraina.

– Som tidigare är svårigheterna störst vid Bachmut. Ryssland räknar inte människor alls, de skickar dem för att hela tiden angripa våra positioner. Intensiteten i striderna bara ökar, säger den ukrainske presidenten.

Annons

I sju månader har Ryssland försökt att omringa och inta den numera sönderbombade staden i länet Donetsk. Striderna i området beskrivs som de hårdaste och blodigaste i det pågående ryska anfallskriget.

Budskapet var delvis en upprepning från måndagskvällen då Zelenskyj konstaterade att "fienden förstör ständigt allt som kan användas för att skydda våra positioner".

Bachmut var tidigare hem för omkring 70 000 människor och känt för sin vinproduktion och sina saltgruvor. Fotografier visar i dag en närmast förstörd stad fylld av raserade byggnader.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons