Zibanejad målskytt vid Rangersförlust

Mika Zibanejad gjorde säsongens 33:e mål. Men det räckte inte till när hans New York Rangers tog sig an förra årets Stanley Cup-mästare på hemmaplan.
Ishockey • Publicerad 4 mars 2020
Mika Zibanejad firar ledningsmålet tillsammans med sina lagkamrater.
Mika Zibanejad firar ledningsmålet tillsammans med sina lagkamrater.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Mika Zibanejad är en av NHL:s mest pålitliga målskyttar. De senaste fem matcherna har slutat med fem mål, och hans målgenomsnitt per match är femte bäst i den nordamerikanska proffsligan.

Och Zibanejad var förste målskytt när Rangers mötte St Louis i Madison Square Garden. Som så ofta stod svensken parkerad framför motståndarmålet vid rätt tillfälle, och slog in ledningsmålet med ett stenhårt direktskott i power play.

Övertaget höll till inledningen på andra period, då Colton Parayko kvitterade. Även hans mål kom i power play.

New York Rangers lyckades inte producera något mer mål, och i tredje perioden kunde i stället St Louis gå upp i ledning via Brayden Schenn, och med sex sekunder kvar av matchen punkterade Jaden Schwartz matchen.

Slutresultatet skrevs därmed 3–1 till St Louis. Segern var den åttonde raka för regerande mästarna, som leder central division. New York Rangers jagar å sin sida en wildcardplats i slutspelet, där laget jagar Carolina, Columbus och New York Islanders.