Annons

Zibanejad: Min telefon höll på att brinna upp

Mika Zibanejad har skrivit in sig i New York Rangers historieböcker.
I natt spelar den svenske ishockeystjärnan sin första match sedan han blev klubbens tredje femmålsskytt i NHL.
Ishockey • Publicerad 7 mars 2020
Mika Zibanejad har hyllats stort i ishockeyvärlden efter fem gjorda mål i torsdagens 6–5-seger hemma mot Washington.
Mika Zibanejad har hyllats stort i ishockeyvärlden efter fem gjorda mål i torsdagens 6–5-seger hemma mot Washington.Foto: Kathy Willens/AP/TT

I torsdags stod Mika Zibanejad för fem mål i New York Rangers 6–5-seger efter förlängning hemma mot Washington i Madison Square Garden på Manhattan.

I natt svensk tid gör den svenske stjärncentern sin första NHL-match sedan den historiska målkavalkaden.

Annons

Efter fredagens träning, inför hemmamötet med New Jersey, intervjuades Zibanejad av New York Post , och frågorna handlade bland annat om reaktionerna på hans stormatch dagen före.

Familj på plats

– Min telefon höll på att brinna upp, säger Mika Zibanejad, enligt tidningen, och fortsätter:

– Jag hade min pappa och flickvän här så det var både en speciell kväll att dela med dem och att kunna reflektera över... Definitivt en kväll jag kommer att minnas för evigt.

Med sina fem mål senast – ett i första perioden, ett i andra, två i tredje och ett i förlängningen – skrev 26-åringen från Stockholm in sig i Rangers NHL-historia.

Bara två tidigare spelare i klubben hade gjort fem mål i en och samma match, Don Murdoch 1976 och Mark Pavelich 1984, enligt nyhetsbyrån Reuters. Klubbrekordet gällande flest mål av en spelare i en och samma match delas nu alltså av tre spelare: kanadensaren Murdoch, amerikanen Pavelich och Zibanejad.

Nära personbästa

NHL:s poängbäste svensk är dessutom på väg mot karriärens klart poängbästa NHL-säsong. 71 poäng (38 mål och 33 assist) hittills ger en 13:e plats i den totala poängligan, med 15 grundseriematcher kvar för slutspelsjagande Rangers.

Förra säsongen gjorde Zibanejad 74 poäng (30 mål 44 assist) på hela grundserien.

New York Rangers hemmamatch mot New Jersey inleds i natt runt klockan 01 svensk tid.

David Hjorter/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons