Annons
Nyheter

Zuckerberg: Tror inte fajt med Musk blir av

Världen väntar fortfarande på en bekräftelse på att MMA-fajten mellan de rivaliserande miljardärerna Elon Musk och Mark Zuckerberg kommer att äga rum.
Enligt Zuckerberg, vd för Facebook-ägaren Meta, vill inte Musk spika något datum, rapporterar CNN.
Ekonomi • Publicerad 14 augusti 2023
Miljadärsfajt – pr-trick eller allvar? Arkivbild.
Miljadärsfajt – pr-trick eller allvar? Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP

"Om Elon någonsin menar allvar med en riktig fajt och ett officiellt evenemang, vet han hur han ska nå mig. Annars är det dags att gå vidare. Jag kommer att fokusera på att tävla med människor som tar sporten på allvar”, skriver Zuckerberg på sin plattform Threads.

För den som följt de flitigt munhuggande männen kan svaret ses som ytterligare ett slängt vedträ i elden.

Annons

Det hela tog fart i slutet av juni när 52-årige Musk, ägare av X, tidigare Twitter, skrev att han var redo för en "cage fight" mot Zuckerberg, 39. "Säg bara var", replikerade Zuckerberg.

Under sommaren höjdes insatserna ytterligare när Meta lanserade sin nya sociala medier-tjänst Threads, som direkt konkurrerar med Twitter.

Musk har tidigare föreslagit att fajten ska sändas på X, och att pengarna som samlas in ska gå till välgörenhet.

Hur mycket allvar det ligger i utmaningen återstår att se. Något som talar emot en duell mellan två av världens rikaste personer kan vara Musks fysik. X-ägaren har uppgett han måste undersöka sin rygg och nacke, och att han eventuellt behöver opereras, innan mötet i ringen blir av.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons