Annons
Nyheter

Bra med mindre flyg på Sturup

Nyheter • Publicerad 28 juni 2006

aa

Fredagen den 23 juni skriver moderatkvinnorna Linda Andersson, Maria Andersson och Camilla Norberg Hansen om hur den föreslagna flygskattenkan komma att påverka Sturups flygtrafik.

Annons

Jag tror att deras analys kan vara nog så riktig: eftersom Danmark tagit bort sin flygskatt såär det väl rimligt att anta att många flygbolag flyttar sina flyg från Sturup. Flygbolagens målsättning är ju enbart att locka resenärer och på så sätt maximera sina vinster.

Som politiker bör man dock se lite långsiktigare på konsekvenserna av sin politik.

Ni slutar inlägget med att "vi vill helt enkelt ha ett levande Skåne!" Bra! Då har vi samma mål. Men om flygtrafiken inte minskar väsentligt i världen, så kommer vi inte att kunna ha ett levande Skåne.

Utsläppen från flygtrafiken världen över är en av de absolut största orsakerna till växthuseffekten. Och därmed ett stort hot mot det som lever, i världen och i Skåne.

Det är med oro jag läser att Danmark överger sin flygskatt, men vi i Sverige måste ändå tänka längreoch jag hoppas att flygskatten införs. Min förhoppnig är naturligtvis att Danmark återinför sin flygskatt. Då skulle ju också konkurrensen mellan Sturup och Kastrup bli mer rättvis.

För att ge framtiden en chans måste vi människor förstå att vi ärberoende avjordensekologiska system.

Den växthuseffekt vi ser idag är en varningssignal: att införa flygskatt och på så vis minska flygandet är ett sätt att ta denna signal på allvar.

Jag tycker inte det är roligt att det blir dyrare att flyga, men jag tycker att det är betydligt viktigare att ge livet på jordenen chans att finnas kvar i hundratals år framåt.

Jag vill helt enkelt ha ett levande Skåne, länge!

Annika Hallquist

riksdagskandidat för miljöpartiet

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons