Annons
Nyheter

Kullerbytta av kv

Nyheter • Publicerad 1 juni 2006

Kommunens väls helomvändning i frågan om oppositionsråd är häpnadsväckande och förbluffande! Vid måndagens kommunfullmäktigemöte presenterade kv i allians med socialdemokraterna ett nytt förslag till bestämmelser om arvoden och andra ekonomiska förmåner till förtroendevalda med flera i Skurups kommun.

Det mest anmärkningsvärda är att kv gör en helomvändning och vill återinföra ett oppositionsråd med en tjänstgöringsgrad på 50 procent. Det var ju inte särskilt länge sedan samma parti motionerade om att avskaffa oppositionsrådet. Man ställer sig naturligtvis frågan om det endast var Gertrud Ekman man ville ta bort och inte själva posten? Detta har vid något tillfälle dementerats, men mister nu trovärdighet!

Annons

Som i flera andra frågor kan man tänka sig att kommunens väls kommunfullmäktigeledamöter är splittrade och hade röstat olika.

Vad som ligger bakom denna politiska kullerbytta redovisar kv bäst själva, men det är ju inte otänkbart

att kv är ute efter oppositionsrådsposten/kommunstyrelsens vice ordförande. Priset kan naturligtvis bli att kv måste stödja tillsättandet av ett kommunalråd plockat ur vänsteralliansen. Väljarna är kloka och genomskådar säkert denna risk.

För en fortsatt positiv utveckling för Skurups kommun behövs en borgerlig majoritet efter höstens val!

Tidigare har arvodesregler antagits med bred politisk enighet. Förhoppningsvis kommer det slutligen att finnas sådana förutsättningar även denna gång!

Jörgen Sjöslätt

(c) Skurup

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons