Annons
Nyheter

Läxorna behövs

Nyheter • Publicerad 1 juni 2006

Nu höjs nya krav på att avskaffa läxorna i skolan. Vänsterpartiet föreslår i sitt skolpolitiska program att läxor ska förbjudas.

Man kan kanske avfärda detta med att det bara är tokerier från vänstern. Men vänsterpartiet gör anspråk på att sitta i regeringen ihop med sossarna efter nästa val. Kanske blir Lars Ohly skolminister i en s + v – regering!

Annons

Dessutom är det så att vänstern inte är ensamma om att vilja förbjuda läxor. Flera socialdemokratiska riksdagsledamöter motionerar år efter år om att avskaffa läxorna. Även på den socialdemokratiska kongressen brukar det ställas krav på att avskaffa både betyg och läxor. Det är ett tokigt förslag som skulle innebära att ännu fler missar kunskapsmålen, att klyftorna ökar i Sverige och att skolan nedvärderas ytterligare.

Får dessa idéer genomslag i socialdemokraternas skolpolitik kommer vi att få se hur ännu fler barn får problem med läsning och läsförståelse. På sikt innebär det dessutom att Sverige får ännu svårare att klara den globala konkurrensen. Så viktigt är det med en bra skola som ger kunskaper, för den enskilde och för landet.

Christer Nylander

riksdagsledamot (fp)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons