Annons
Nyheter

Ny regering behövs

Nyheter • Publicerad 19 juni 2006

aa

Replik till Magnus Holst debattartikel 7 juni i YA.

Annons

I en replik till mig skriver Magnus Holst att "ett jobb att gå till stärker människors självkänsla och känslan av ekonomisk oberoende".

Jag och de nya moderaterna delar den uppfattningen. Just därför kan man inte betrakta nya moderaterna som ett "sosse-light" parti. Socialdemokratisk politik leder nämligen till precis motsatsen. Efter 10 år med Göran Persson som stadsminister står över 1,5 miljoner utanför jobben. Varje dag, vecka efter vecka, under dessa år har 140 människor förtidspensionerat. Ungdomsarbetslösheten har, trots löften om halvering, fördubblats. De satsningar som Holst menar att socialdemokraterna gör på jobben innebär bara en överföring av öppet arbetslösa till olika sysselsättnings-åtgärder. Åtgärderna har inte annat syfte än att frisera arbetslöshetsstatistiken och inte alls den omtanke som Holst försöker göra gällande. Inte är det till några jobb som människor kan gå till.

Den socialdemokratiska politiken utgår från att förbättra för dem som inte

arbetar. Så ökas arbetslöshetsersättning så att endast de 20 % bäst betalda gynnas. Medan den moderata politiken utgår från att förbättra för alla dem som jobbar. Vi sänker skatten rejält för alla låg- och medelinkomsttagare. Det skall löna sig att arbeta och man skall kunna leva på sin lön.

Genom ordentliga förbättringar för företagarna så att det skall bli billigare och enklare att anställa. Med en alliansregeringen kommer många fler att få jobb och arbetslöshet skall i framtiden endast behöva vara en parentes i människors liv.

Det nuvarande alternativet har misslyckats så det behövs en ny regering.

Paula Nilsson (m), ledamot i kommunstyrelsen i Ystad

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons