Annons
Nyheter

(S)atsning eller försä(m)ring

Nyheter • Publicerad 6 juni 2006

I ett svar på min debattartikel menar Paula Nilsson (m) den 27 maj att moderaterna inte är något "sosse-light"-parti.

Jag tycker det är bra att någon från moderaterna äntligen går ut och säger vad som gäller.

Annons

Sedan Fredrik Reinfeldt blev moderat partiledare har moderaterna velat visa en mer ljusblå nyans, till fasa för många moderater som vill att moderaterna driver en moderat högerpolitik.

Därför är Paula Nilssons insändare viktig då hon nu deklarerar att moderaterna är moderaterna. Det innebär också att hon ger mig delvis rätt: det så kallade nya moderaterna är inget annat än det gamla skattesänkarmoderaterna vi känner igen. Detta underlättar när väljarna i september ska gå till valurnorna eftersom de då klarare kan se skillnad på ett samhälle för få eller ett samhälle där alla ska vara med! I sin insändare menar Paula Nilsson att socialdemokraterna vill att människor ska leva på bidrag. Det vet Paula Nilsson lika bra som jag att det inte är sant.

Att ha ett jobb att gå till stärker människors självkänsla och känsla av ekonomiskt oberoende, och bidrar dessutom till positiva effekter för samhället. Vi ser också att den ekonomiska utvecklingen i Sverige leder till att allt fler får jobb. Förutom detta har socialdemokraterna presenterat satsningar som innefattar plus-jobb, utbildningsinsatser, praktik- och lärlingsplatser.

Det alternativ som erbjuds från moderaternas sida med sänkta ersättningsnivåer, höjda avgifter, försämringar i anställningstrygghet, sänkta löner för ungdomar och neddragningar av arbetsmarknadspolitiska åtgärder leder inte till några nya jobb bara till mänsklig misär och skamkänslor för att inte räcka till. För dem som inte har möjlighet att gå till något jobb på grund av arbetslöshet eller på grund av att de drabbats av sjukskrivning måste det finnas ett skyddsnät som gör det möjligt att leva en dräglig tillvaro ändå. Att slänga ut människor på gatan är en både omänsklig och brutal politik som vi i Sverige under socialdemokraternas regeringsinnehav har motverkat genom en aktiv och bra välfärd och en aktiv arbetsmarknadspolitik.

Den svenska välfärdsmodellen har starkt stöd hos svenskarna. Med en fortsatt socialdemokratiskt ledd regering vet vi att vi får behålla och vidareutveckla det vänliga, trygga samhället där alla är med. Som väljare skulle jag inte våga välja alternativet.

Magnus Holst

fullmäktigekandidat (s), Ystad

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons