Annons
Nyheter

Skattechck för villaägare

Nyheter • Publicerad 29 juni 2006

I dagarna har Skatteverket skickat ut sina beslut om ny fastighetstaxering till småhusägarna – och för många i Skurups kommun blir det chockartad läsning. Här höjs taxeringsvärdena med i snitt 37 procent.

Detta innebär att fastighetsskatten också höjs med i snitt 37 procent.

Annons

Som enda parti förslår Kristdemokraterna att fastighetsskatten helt ska slopas, och det kravet tänker vi inte ge upp. Vi tänker se till att människor slipper lämna hus och gård på grund av en skatt som plötsligt kan höjas till nivåer som många husägare inte mäktar med.

Vi kristdemokrater har lagt fram ett förslag att ersätta fastighetsskatten med en kommunal avgift om högst 2800 kronor för en villa per år. Det innebär att den orättvisa fastighetsskatten kan slopas direkt.

Med vår modell skulle de godtyckliga beräkningarna av marknadsvärdena försvinna, och dessutom bidrar denna modell till rättvisa villkor för såväl dagens som morgondagens villaägare.

Lars-Olof Olsson

vice ordförande, kristdemokraterna, Skurup

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons