Annons
Nyheter

Skurup ska sprudla av kultur

Nyheter • Publicerad 15 juni 2006

Moderaterna i Skurup är väl medvetna om att våra medborgare önskar ett större kulturutbud inom kommunen.

I det valprogram som antogs av föreningen i går (onsdag den 8 juni) finns ett flertal förslag på hur vi ska utveckla kulturen och göra en bra kommun ännu bättre. Vi vill att kulturpolitiken ska vara ett komplement till kulturskaparens verksamhet och den enskilde människans fria val av kulturaktiviteter.

Annons

Nya initiativ ska prioriteras så som kulturnätter, filmfestivaler och andra nyskapande projekt. Biografen Pärlan bör utvecklas till att bli en levande mötesplats för filmfestivaler och andra kulturevenemang. Det är även viktigt att ta tillvara på de kulturella resurser som finns inom kommunen för att utveckla lokala aktiviteter där amatörer och professionella aktörer tillsammans kan bidra till ett rikt kulturliv.

Vi vill även verka för att kulturen ges större plats i skolan. Med föreläsare från kultursektorn och studiebesök i närmiljö ges tillfälle för insikt i olika hantverks- och kulturyrken. Teater bör vara ett naturligt inslag i skolans kulturförmedling och kan dessutom vara ett verksamt pedagogiskt instrument. Det är angeläget att våra barn- och ungdomar känner sig väl bekanta med professionell teater.

Åsa Nilsson, Camilla Hansen (m)

Skurup

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons