Annons
Nyheter

Strypt livskraft

Nyheter • Publicerad 23 januari 2006

Jag såg i måndagens YA att Gertrud Ekman (s) tänker på vår patientsäkerhet. Ursäkta, men jag hade nog föredragit att hon låtit bli det och ägnat sig åt annat. Jag kan säga att den trygghet och säkerhet jag kände innan Region Skånes framfart vad det gäller Simrishamns sjukhus är långt borta idag.

Det känns inte särskilt lustigt att akuten stänger kl 20.00. Jag kan aldrig i mitt liv begripa varför man skall lägga ner en väl fungerande verksamhet, förbjuda operationer (som har gjort livet lättare för många många människor) och istället packa ihop oss i en lång väntan på andra sjukhus. Jag har suttit i Ystad (inget att anföra mot personalen, jättegulliga) med mitt då tvååriga barnbarn som ramlat och slagit sig i Ystad. Det tog 5 timmar...

Annons

Jag var på Grand och lyssnade och iakttog de tre S politiker som satt där och jag måste säga,det var inte särskilt upplyftande det heller. Lätt uttråkade besökte man oss vilsesprungna Simrishamnsbor som inte vet vårt eget bästa. Våra egna lokala socialdemokrater var där och var anmärkningsvärt tysta för att vara emot den nerdragning som nu sker. Man undrar om hela affären är en vendetta efter ett svidande nederlag när det gällde Simrishamns sjukhus förra gången?

Mig synes att livskraften i Simrishamn stryps snarare än ökas.

Annika Månsson (M)

Simrishamn

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons