Annons
Nyheter

Thorssoni glashus

Nyheter • Publicerad 17 januari 2006

Svar till Torbjörn Thorsson (s).

Jag och många andra trodde inte våra ögon då vi häromdagen läste din gästkrönika på YA:s ledarsida den 11 januari. I denna framförde du diverse ogrundade anklagelser mot undertecknad. Bland annat att moderaterna inskränker yttrandefriheten.

Annons

Detta är givetvis inget annat än lögn och förbannad dikt. Det är ofattbart att ett tidigare kommunalråd uttalar sig om något som han inte har den blekaste aning om, utan bara går på hörsägen. Moderaterna i Skurup har högt i tak, men trots allt ett tak. Torbjörn Thorsson har mycket klädsamt glömt bort att han 2002 medverkade till att Sixten Wickman och Stig Svensson uteslöts ur Socialdemokraterna.

Kjell Ingvarsson har sedan 2003 vid flera tillfällen brutit mot normalarbetsordningen för kommunfullmäktigegruppen genom att inte presentera interpellation, motioner för fullmäktigegruppen innan de lämnades in. Trots löfte i december 2004 att så inte skulle bli fallet längre har detta fortsatt och därför får av naturliga skäl han inte enligt styrelsebeslut, kandidera till kommunfullmäktige för nästa period. Det bör betonas att vi inte uteslutit honom, utan att han för en kort tid sedan fått tillträda uppdrag för moderaterna i kyrkopolitiken. Styrelsen har inte heller fattat beslut om att han inte skall kunna få andra uppdrag än det han inte bevisligen kunnat fullfölja.

Torbjörn, lär dej att det inte går att dra billiga politiska poäng då man sitter i glashus på grund av tidigare eget agerande.

Niklas Sjöberg

ordförande för moderaterna i Skurups kommun

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons