Annons
Nyheter

Ulvskog kastar sten

Nyheter • Publicerad 12 juni 2006
Alltid redo att kasta den första. Arkivbild: Drago Prvulovic
Alltid redo att kasta den första. Arkivbild: Drago PrvulovicFoto: 

Socialdemokraternas partisekretare är arg. Igen. Denna gång upprörs Marita Ulvskog över att andra partier valt att toppa olika valkretsars listor med samma namn. Exempelvis så står moderatledaren Fredrik Reinfeldt överst på två valkretsars riksdagslistor.

"Om man står på flera olika listor kan man ändå inte representera den valkrets som man ger sig ut för att kunna representera. Man kan bara sitta på ett enda ställe", säger Marita Ulvskog till Ekot.

Annons

Att socialdemokraterna med Marita Ulvskog i spetsen upprörs över detta är snudd på komiskt. Den frågvise undrar när Ulvskog själv senast bodde i Dalarna, den valkrets hon representerar i riksdagen. Eller när justitieminister Thomas Bodström flyttade från sin villa i Nacka utanför Stockholm för att bli örebroare, den valkrets han kandiderade för i förra valet (men är nu tjänstledig från för att kunna vara minister).

Visserligen representerar dessa personer bara en valkrets, men de är å andra sidan väldigt sällan hemma där. Marita Ulvskog börjar bli riktigt bra på att kasta sten. I ett av rosenrött skimrande glashus.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons