Annons
Nyheter

Vänsterpartiet och vårdsbesluten

Nyheter • Publicerad 14 juni 2006

Vänsterpartisterna Vilmer Andersen och Margareta Hagstad skriver i en debattartikel den 12 juni att vänsterstyret är en förutsättning för Ystad - Österlens utveckling.

De två vänsterpartisterna beskriver hur bra allting är samt den goda ekonomin i Region Skåne. I den händelse ekonomin är god tycks man tro att vi skåningar glömt bort att vi med skattehöjning varit med och i hög grad bidragit till finansieringen av verksamheten. Man tycks också glömt att man underlåtit att verkställa den skatteväxling som skulle skett mellan de skånska kommunerna och Region Skåne. Denna inkomstförstärkning har också bidragit till bättre ekonomi. Har vi fått bättre och mer sjukvård?

Annons

Slutklämmen i artikeln är dock värst. Där skriver Vilmer A och Margareta H om Sjukhuset i Simrishamn och Carema som övertagit verksamheten att "överlåtelsen skedde precis som förra gången att många blev uppsagda och fick gå från sjukhuset. Regionen fick ta ansvar för dem som inte fick vara kvar". Tror vänsterpartiet att vårt minne är kort? Nej, vi vet att vänsterpartiet tillsammans med socialdemokraterna och miljöpartiet var de som beslöt att operationsavdelningen skulle läggas ner. Det var därför så många fick lämna sjukhuset. Enligt min uppfattning är det en självklarhet att Region Skåne skulle ta ansvar för dem som drabbats av denna nedläggning.

Det är också ovannämnda partier som beslutat om vilken verksamhet som skall vara kvar på sjukhuset i Simrishamn eller med andra ord vad man beställt från Carema. Ingen verksamhet kan bli annorlunda än beställningen.

Det är upprörande när de som sitter i den politiska ledningen inte tar sitt ansvar och inte förstår konsekvenserna av sina beslut. Det är dock än mer upprörande när dessa politiker försöker dölja sina beslut genom att lägga över skulden på någon annan i detta fall på entreprenören.

Margareta Arvidson

Fd kommunalråd (m), Simrishamn.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons