Annons

26-åring dömd för grov kvinnofridskränkning

Simrishamn • Publicerad 4 juli 2006

Det var i maj i år som relationen mellan 26-åringen och hans sambo, de var bosatta på en mindre ort i kommunen, definitivt sprack. Då hade kvinnan varit utsatt för mannens dödshot och våld under cirka ett halvt år.

Den där dagen i maj slog han kvinnan både med knuten och öppen hand i ansiktet och på kroppen. Mannen erkände den misshandeln men förnekade de övriga 18 händelser med upprepat våld som kvinnan berättat om. Han kallade märken hon fått för "kärleksbett" eller "kärleksnyp".

Annons

Någon anledning att ifrågasätta kvinnans berättelse, om ett återkommande inslag i hennes vardag av kränkningar, fann inte rättens ledamöter. Åtminstone tre specificerade fall av misshandeln bedömdes som särskilt allvarliga och någon annan påföljd än fängelse var inte aktuell. Kvinnan tilldömdes också skadestånd om drygt 43000 kronor.

26-åringen dömdes dessutom för grov olovlig körning sedan han gripits vid fyra tillfällen bakom ratten.

För fyra år sedan dömdes mannen för grovt vållande till annans död och olaga hot och överlämnades till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

I det läkarintyg som inhämtades före rättegången görs bedömningen att det inte förlåg någon allvarlig psykisk störning.

Jea Jonsson

Fängelse ett år och fyra månader. Så löd domen över en 26 årig man som erkänt sig skyldig till grov kvinnofridskränkning i Ystads tingsrätt.
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons