Annons

50-årig ficktjuv dömd till vård

En ficktjuv i 50-årsåldern har av Ystads Tingsrätt dömts till skyddstilsyn för grov stöld. Mannen åtalades för att vid fyra tillfällen ha stulit plånböcker ur folks fickor.
Simrishamn • Publicerad 11 november 2008

Vid ett av tillfällena ska mannen ha spionerat på en äldre kvinna när hon tog ut pengar i en bankomat. Ute på gatan följde han efter kvinnan och gick mycket nära. Senare upptäckte kvinnan att hennes börs var borta.

Vid ett annat tillfälle följde ficktjuven efter en man. Han smög sig på honom bakifrån skrek och ryckte honom i armen. Samtidigt tog han mannens plånbok.

Annons

Den tredje stölden skedde vid bankomaten. Kvinnan som bestals skrek att hon blivit bestulen. En annan man fångade 50-åringen och höll fast honom medan kvinnan kunde ta tillbaka sin börs ur tjuvens ficka.

En fjärde stöld skedde på en restaurang. Ficktjuven erbjöd sig att hjälpa en rullstolsbunden man ut från resturangen. När han böjde sig över honom försvann hans plånbok. Omständigheterna är dock så oklara att åtalet ogillades.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons