Annons

Akuten förstärks när trycket ökar

Dagmedicin fungerar som vanligt.
Simrishamn • Publicerad 2 juli 2007

Sommaren är här, vilket ökar trycket på sjukvården. Invånarantalet på Österlen stiger betydligt, då sommargäster och turister är på plats. Samtidigt ska sjukvårdspersonalen ha välbehövlig semester.

– Det gäller att försöka prioritera rätt, säger Marlene Stigsdotter, närvårdschef på sjukhuset i Simrishamn, som Carema driver.

Annons

– Vi har förstärkt bemanning på närakuten. Samtliga 34 vårdplatser på närvårdsavdelningen för medicin- och rehabpatienter är också öppna, säger Stigsdotter, som vet att belastningen brukar bli störst här.

Verksamheten på mottagningarna är neddragen under juli och början av augusti.

Av medicinmottagarna har dock reumatologmottagningen och en viss del av kardiologen ordinarie öppettid. Arbets-ekg kan exempelvis tas. Även dagmedicin fungerar som vanligt.

Hudmottagningen är dock stängd mellan den 23 juli och den 10 augusti.

– Inom specialistmottagningarna arbetar vi nästan utan avbrott, säger Marlene Stigsdotter och nämner att både mödravården och ungdomsmottagningen i Tomelilla är öppna.

– Tillgängligheten vad gäller bokade besök på vårdcentralen i Simrishamn är lägre i sommar, tillägger hon.

Pontus Persson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons