Annons

Albo Taxi nobbar Samres

Albo Taxi i Vitaby kör tills vidare inte någon färdtjänst för Samres. Hur det blir i fortsättningen beror på vad som kommer fram vid tisdagens möte mellan taxibolagen, Samres, Skånetrafiken och kommunen.
Simrishamn • Publicerad 30 november 2002

- Måttet är rågat för min del. Med den lönsamhet som nu gäller kan jag lika gärna ha bilarna stillastående på gården. Att jag inte tar Samres uppdrag nu beror till viss del på ekonomi, men också väldigt mycket på att jag inte tycker att man kan behandla människor på det här sättet. Det är under all kritik. - Ingenting fungerar och den enda förklaring vi får från Samres är att det är kunderna och vi transportörer som gör fel, säger Stefan Persson som driver Albo Taxi med tre bilar. - De tidsramar vi får är helt orimliga! Häromdagen fick jag en körning från Brösarp till Örnahusen, på 20 minuter. Och det händer ständigt. Måttet rågades definitivt när han i veckan körde en äldre dam till damfrisören. Hon hade bokat hemresetid men ville gärna ändra den till en timme tidigare. Eftersom Stefan Persson inte hade några körningar erbjöd han sig att ringa Samres, ändra bokningen och själv hämta damen. - Jag fick bara hör att det minsann inte var min uppgift att sköta bokningar utan det skulle resenären själv göra och för övrigt hade hon inte bokat någon till för hembokning. Men trots att det, enligt Samres, inte fanns något bil kunde jag inte ta körningen. Inte förrän kvinnan själv ringde. Det slutade med att Stefan Persson fick kundens personuppgifter, utgav sig för att vara en vän, vilket alls inte kändes fel, och bokade. - Det får inte gå till på det här viset. Jag har kört taxi i 14 år och känner de här människorna. De övriga taxibolagen i kommunen; Borrby, Skillinge, Kiviks, Österlens och Olles taxi, har fortsatt att köra färdtjänst. På måndag ska representanter från dessa träffas för att diskutera inför tisdagens möte. - Om det inte sker en radikal förbättring är jag beredd att säga upp alla mina avtal, säger Stefan Persson.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons