Annons

Alla elever kom in på förstahandsvalet

Alla som sökt plats till Österlengymnasiet har kommit in på sina förstahandsval. Och fler platser finns.
Simrishamn • Publicerad 2 juli 2007

Nu är de definitiva intagningarna klara och inom några dagar får de nya eleverna sina besked.

Allra mest populär av alla utbildningar är, även i år, samhällsvetenskapsprogrammet. Någon ökning är det också för barn- och fritidsprogrammet.

Annons

– Kanske efter rapporter om att det behövs fler förskollärare inom skolan, gissar gymnasiehandläggare Ulla Bendtsen. Nytt för i år är att det estetiska programmet som har inriktning bild och form har kommit tillbaks.

Totalt har 208 elever tagits in och av dem kommer 16 från annan kommun än Simrishamns. Samtidigt har cirka 37 procent av grundskoleeleverna på Joneberg, Korsavad, Sophiaskolan och Nils Holgerssonsskolan valt att i första hand söka en gymnasieplats utanför kommunen.

– Det innebär att skolan har uppnått sitt mål att få minst 60 procent av kommunens elever att söka till Österlengymnasiet, konstaterar Ulla Bendtsen.

Sex procent av ungdomarna som sökt erbjuds plats på individuella programmet.

Den enda utbildningen som är helt fylld är El-programmet men vid eventuella återbud kan det tänkas bli någon ledig plats där också. Reservintagningen börjar dock inte förrän i augusti.

Jea Jonsson

0414-289 96

jea.jonsson@ystadsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons