Annons

Ännu en gång utreds avveckling

Åter är en avveckling av Österlens Kommunala Renhållnings AB, Ökrab, på tapeten. "Nu talar allt för att det blir en lagändring som gör att man kan samverka i bolag så som vi gör i Sysav", säger kommunalråd Christer Akej (m).
Simrishamn • Publicerad 13 november 2008

Det var under förra mandatperioden som frågan om en avveckling av Ökrab först väcktes. Sedan dess har turerna varit många.

I fjor beslutade man dock att invänta resultatet av Sysav-målet.

Annons

– Nu talar allt för att det blir en lagändring som gör att man kan samverka i bolag så som vi gör i Sysav, säger kommunalråd Christer Akej (m). Därmed kan vi fatta beslut om hur vi ska hantera Ökrab.

Att frågan kom upp på kommunstyrelsens utskott för utveckling och beredning hade egentligen en helt annan anledning. Styrelsen för bolaget hade nämligen begärt högre arvoden. Men i stället för att ta ställning till deras begäran gav utskottet kommundirektören i uppdrag att på nytt utreda en avveckling av bolaget.

– Kommunchefernas förslag att ersätta bolaget med en gemensam nämnd mellan Simrishamn och Tomelilla kommuner gäller fortfarande.

Emma Lawesson emma.lawesson@allehandasyd.se
Emma Lawesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons