Annons

Anstötlig reklamför livförsäkringar

Om du avlider inom ett år får dina anhöriga 10 000 kronor. Försäkringsbolaget Din Framtid går rakt på sak när de lockar kunder med gratis livförsäkringar.
Simrishamn • Publicerad 1 februari 2002

Linnea Hartman i Simrishamn är en av många som reagerat på bolagets kampanj. - Jag tyckte det kändes obehagligt. I brevet uppmanas man att skriva på sitt namn, skicka in anmälan och sen utan betalning få 10 000 kronor om man råkar dö inom ett år. Jag tänker då inte skriva på några papper, säger Linnea. "Om du skulle avlida mellan den 1 mars 2002 och 1 mars 2003 erhåller din familj en penningsumma", står det i brevet. Vidare att "Något kan hända dig, mig eller vem som helst". Försäkringsbolaget Din Framtid som bara sysslar med livförsäkringar hör hemma i Holland men har en filial i Ronneby. Som ett led i en markandsföringskampanj har man skickat personliga brev till ett stort antal slumpvis uttagna svenskar i åldern 17 till 75 år. I brevet uppmanas mottagaren att fylla i namn, personnummer och telefonnummer på ett ansökningsformulär och skicka in det till Din Framtid. - Vi har fått en hel del samtal från personer som haft synpunkter på formuleringarna i brevet. Men handlar det om livförsäkringar så måste man ju kunna skriva död och avliden, säger Päivi Blomkvist, en av försäkringsförsäljarna hos Din Framtid. Om försäkringstagaren lever ett år senare kommer denne att få ett erbjudande att teckna försäkring i bolaget.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons