Annons

Åtal för djurplågeri

"Detta är det värsta jag någonsin sett," sa djurskyddsinspektör Peter Stenberg till YA, när han strax före jul fann elva döda köttdjur på en gård i trakten av Gärsnäs.
Simrishamn • Publicerad 28 februari 2003

Inspektören kom till gården tillsammans med polis och veterinär sedan någon gjort en anmälan om grovt djurplågeri. Djuren låg döda i sin egen avföring. Samtliga djur var uppbundna och hade förmodligen legat döda i närmare ett år. Kammaråklagare Ulf Forsberg i Malmö har nu åtalat djurägaren för djurplågeri. Mannen, som är i 50-årsåldern, har erkänt djurplågeriet. Från hösten 2001 till februari 2002 gav han inte sina djur tillräckligt med mat och vatten. Det rörde sig om sex tjurar och fem kvigor. "Trots att han sett att djuren till följd härav successivt magrat och dött ett efter ett har han inte tillkallat veterinär. Slutligen har samtliga elva djur avlidit till följd av undernäring," skriver åklagaren, som anser att mannen "uppsåtligen och otillbörligen utsatt djuren för lidande."

Pontus Persson pontus.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons