Annons

Bastubadarna tog sitt premiärdopp

Simrishamn • Publicerad 5 juni 2006
Det var pigga bastubadare som hoppade i Tobisviksbadets 15-gradiga vatten i fredags kväll. bild: thorsten persson
Det var pigga bastubadare som hoppade i Tobisviksbadets 15-gradiga vatten i fredags kväll. bild: thorsten perssonFoto: 

Medlemmarna i föreningen Bastubadarna tog i fredags kväll sitt efterlängtade premiärdopp på Tobisviksbadet, som öppnar 10 juni .

De flesta valde att kasta sig i bassängen, där vattnet höll 15 grader, medan tuffingar som Wiggo Jurgård föredrog havets svalka.

Annons

– Bastubadet betyder mycket, både för kroppen och socialt, säger Wiggo Jurgård, som var med och startade Bastubadarna 1983.

Han njuter av bastun i Korsavadshallen två gånger i veckan. Som aktiv i Isbjörnarna blir det också havsbad varje söndag under vinterhalvåret.

Föreningen, som har 60 medlemmar, omvalde ordföranden Harald Wall samt sekreteraren och kassören Bo Ewald. Ny styrelseledamot blev Knut Olsson.

I tre år har Bastubadarna gjort höstresor till Binz på den tyska ön Rügen, men i år bär det av till Usedom den 23– 24 september.

Bland föreningens övriga sociala aktiviteter kan nämnas ärtor och punsch vår och höst, glögg till jul och ett stort sillbord.

Sistnämnda avnjöts på Tobisviksbadet i fredags kväll, efter bastun, premiärdoppet och årsmötet.

Pontus Persson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons