Annons

Bildspel på Wernermuseet

Fotografen Per Bergström i Simrishamn är en vittberest herre. Det kan hugade få uppleva under två torsdagskvällar i februari på Gösta Wernermuseet, där han visar fyra olika bildspel. Båda visningarna inleds klockan 19.
Simrishamn • Publicerad 7 februari 2002
Fotografen Per Bergström.Foto: 

Den 7 februari visas "Grekiska, ett bildspel om ett språk". Bildspelet illustrerar på ett lättsamt sätt det grekiska språkets påverkan på den kulturella och intellektuella utvecklingen av den västerländska civilisationen. Fotografen Per Bergström."Fotografen Per Bergström. Samma kväll visas "Kappadokien". Området ligger mitt i Turkiet och är en av de först kristna enklaverna, omnämnt redan i Nya Testamentet av aposteln Paulus i hans brev till Korintierna. Här finns bland annat grottkyrkor från 1000-talet. Den 14 februari visas de båda bildspelen "Latin, ett levande språk", som visar sambandet mellan latinet och de moderna språken, samt "Dante och hans tid".

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons