Annons

Bilupplag i Kyhls strand vållar protester

Nu har boende och strandvandrare tröttnat på att stillatigande se på vad man kallar en bilskrot vid Kyhls Strand.
Simrishamn • Publicerad 7 januari 2002

På parkeringsplatserna runt om Kyhls numera icke fungerande restaurang står 38 bilar uppställda och dem hoppas man nu få kommunens hjälp att få bort. - Jag ska åka ut och se hur där ser ut men att döma av de uppgifter jag hittills fått rör det sig om ett upplag och för det krävs byggnadslov. Det har inte byggnadsnämnden medgett något så förmodligen kommer vi att ta kontakt med markägaren och kräva att bilarna avlägsnas.

Det säger Tore Hansson, byggnadsinspektör på Stadsarkitektkontoret, som tagit emot en anmälan per telefon. Även miljö- och hälsoskyddskontoret har kopplats in.

Annons

- Vi ska göra ett besök därute och jag kan inte direkt avgöra om det är ett ärende för oss. Rent allmänt kan jag säga att andra liknande fall där flera bilar ställts upp har bedömts som nedskräpning. Om bilarna är i så illa skick att de står och läcker vätskor är det också en sak för oss, säger Anita Svahn, miljöinspektör.

- Möjligen kan ett snabbare sätt att få problemet löst att bilarna tas omhand inom den skrotbilskampanj som pågår i länet, men det kräver naturligtvis att ägaren ger sitt tillstånd.

Hur länge "bilskroten" varit igång är oklart, men enligt uppgift till YA har det pågått en längre tid och antalet bilar har bara blivit fler med tiden.

Fastigheten ägs sedan september 1998 av kommanditbolaget Silverpenningen som i sin tur ägs av C-G Bothén AB i Göteborg med delägare Carl-Gustaf Bothén.

Denne var panträttsinnehavaren som gick in och köpte hela fastigheten för 3,8 miljoner kronor dagen innan den av Kronofogdemyndigheten skulle säljas på exekutiv auktion.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons