Annons

Boningshuset i Kivik räddat vid storbrand

(Uppdaterad) Räddningstjänsten lyckades rädda boningshuset undan lågorna när en gård med flera byggnader strax norr om Kivik började brinna på torsdagseftermiddagen.
Simrishamn • Publicerad 29 mars 2002

Gården stod tom och inga människor eller djur skadades. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand, men har ännu inga brottsmisstankar. - Det kommer att genomföras en teknisk undersökning efter helgerna, säger Hasse Persson, inre befäl vid polisen i Ystad. Larmet kom in klockan 15.45 och trots att räddningstjänsten snabbt kom till platsen var hela gården redan övertänd. Brandkårerna från Kivik, Sankt Olof, Brösarp, Simrishamn och Tomelilla deltog i det omfattande släckningsarbetet under eftermiddagen. Man lyckades till slut rädda en länga där det stod fyra traktorer och en besprutningsmaskin. Elden var släckt klockan 17.30. Då återstod dock eftersläckningsarbetet.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons