Annons

Brist på synlig polis ett svek

"Vi är mycket besvikna och jag känner mig otroligt lurad av polismyndigheten. Vi blev lovade i vart fall några av de drygt 20 nya tjänsterna inom polisområdet skulle placeras här i Simrishamn."
Simrishamn • Publicerad 7 november 2008
Kommunalrådet Christer Akej (m) har skickat en begäran om ett snart möte med länspolismästare Eva Årestad Radner angående antalet synliga poliser. Arkivbilder: YA
Kommunalrådet Christer Akej (m) har skickat en begäran om ett snart möte med länspolismästare Eva Årestad Radner angående antalet synliga poliser. Arkivbilder: YAFoto: 

Det säger kommunalrådet Christer Akej (m) som skickat en begäran om ett snart möte med länspolismästare Eva Årestad Radner.

- Vi skulle få fler synliga poliser men den information jag fått tyder på att det nu är färre poliser. Jag har själv inte sett en synlig polis i staden sedan pyromanbränderna.

Annons

Enligt uppgifter som Akej fått från närpolisen visade sig bara finnas någon enstaka polis i yttre tjänst och ett mindre antal i inre. Denna negativa utveckling av antalet polistjänster anser politikerna vara "alarmerande".

Polisens närvaro, eller snarare frånvaro, diskuterades i kommunstyrelsen där alla var eniga om att en uppvaktning måste ske om de bristande polisresurserna.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Jea Jonsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons