Annons

Dålig affär med hembränt

Försäljning av ett parti hembränd sprit var tänkt att ge en förstärkning i kassan för inköp av julklappar. Den förklaringen gav en man i 30-årsåldern när polisen strax före förra julen hittade elva kartonger med fyra femlitersdunkar sprit i varje i mannens bil.
Simrishamn • Publicerad 7 maj 2002

Hade det inte varit för ett igenväxt dike kanske det hade blivit extra julklappspengar. När mannen hade rastat sin hund observerade han nämligen inte detta dike utan körde ner i det och fastnade. Därefter var han tvungen att lämna bilen för att hämta assistans men när han kom tillbaka hade polisen redan hunnit fram och hade dessutom upptäckt spriten i bagageutrymmet. Spriten hade han köpt av en icke namngiven säljare i Eslöv för 8800 kronor, alltså 40 kronor per liter. Han hade tänkt sälja den vidare dunkvis för 60 kronor litern. I stället för att få in de extra slantarna lär mannen snart få betala ut en del för det olagliga tilltaget. I går väcktes åtal vid Ystads Tingsrätt för mannens erkända brott mot alkohollagen.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons