Annons

Debatt och oenighet men rörande enighet

Alla partier var rörande ense om Scen Österlens betydelse – ändå blev det både debatt och oenighet i fullmäktige.
Simrishamn • Publicerad 31 januari 2006

Scen Österlens betydelse och framtid har stötts och blötts i flera nämnder och landade slutligen i går hos fullmäktige. En tändande gnista var Ariel Hellgrens (mp) plötsliga yrkande:

– Visa nu att det inte bara är läpparnas bekännelse och avsätt 150000 kronor rakt av.

Annons

Tidigare hade Karl-Erik Olsson (s) yrkat på tillägg om en jämförelse på hur bidragen fördelas mellan olika föreningar i grannkommunerna. Efter Hellgrens gnista yrkade han återremiss. Ledamöter från kultur- och fritidsnämnden debatterade om man verkligen levde upp till målet att satsa på ungdomar. Dess ordförande Gunilla Aastrup markerade vikten av att stödja så många föreningar som möjligt. Inte bara ungdomars och inte bara Scen Österlens.

S-kamraterna Christer Grankvist, Göran Thorén och Torbjörn Öberg talade om betydelsen av att satsa på ungdomar:

– Simrishamn får inte bara bli en bra plats att dö på, som Öberg uttryckte saken.

M-kamraterna Christer Akej, Stefan Lamme och Annika Månsson tog till orda och Anders Arenhag (v) som inte alls hade tänkt att lägga sig i gjorde det likväl för att berätta om hur stort engagemang både unga och deras föräldrar kände och hur mycket tid som läggs ner ideellt.

Den nära två timmar långa debatten ledde till votering. Majoriteten stödde kommunstyrelsens förslag om att inom kort sammanträffa med Scen Österlen. Hellgren fick avslag och Grankvist bifölls en not i protokollet.

Jea Jonsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons