Annons

Dömd för stentäkt

Den man som för ett par år sedan bedrev täkt av cirka 6000 ton sten på en fastighet i norra delen av kommunen hade inte anmält täkten och saknade därtill tillstånd. I dag dömdes han av Ystads Tingsrätt till villkorlig dom och 60 dagsböter för otillåten miljöverksamhet.
Simrishamn • Publicerad 7 maj 2003

Det var under 2001 som misstankarna väcktes om att något otillåtet pågick på ett par fastigheter som mannen nyligen köpt. En inspektion gjordes och då visade det sig att cirka 2000 större stenar hade brutits upp och lagts i upplag. Senare avslöjades att ytterligare en stor mängd sten hade grävts upp. Mannen har medgett att han tagit upp stenen som en del i en markberedning för att nyplantera skog. Ystads tingsrätt, som i målet hörde två inspektörer från länsstyrelsen, ansåg det dock vara uppenbart att det rörde sig om täktverksamhet och att förklaringen om markberedning var en i efterhand påkommen konstruktion. Brottet bedöms inte som ringa och fängelse ingår i straffskalan. Den villkorliga domen förenas med 60 dagsböter om 90 kronor vardera. Dessutom får mannen, som alla dömda, betala en avgift till brottsofferfonden och dessutom själv stå för en del av kostnaden för försvaret.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons