Annons

Elever i valet och kvalet

Golfproffs eller kock ? Eller sjuksköterska? Många nior står i valet och kvalet inför beslutet om vilket gymnasieprogram och framtida yrke de ska välja.
Simrishamn • Publicerad 10 november 2002

Erik Andersson från Lunnarp är en av dem. I lördags var han på Friaborgsskolan i Simrishamn som hade öppet hus. - Jag har inte riktigt bestämt vad jag ska välja, säger han. YA träffar honom i skolrestaurangen där han tillsammans med mamma Gunnel och pappa Gert-Åke avnjuter lunchen, baconinlindad fläskfilé. Familjen ger kockarna gott betyg. - Jag är lite inne på att bli kock, säger Erik Andersson som också sneglat på handels- och administrationsprogrammet. Han kan också välja att gå i Ystad. Men han tycker att den mindre skolan i Simrishamn är att föredra. Restiden skiljer inte så mycket. Christian Nilsson serverar. Han går tredje och sista året på hotell- och restaurangprogrammet. - Jag trivs jättebra, säger Christian som redan arbetar extra på Branteviks bykrog. Aulan var välbesatt när rektor Thor Andersson före lunch hälsade alla välkomna. Skolan har ett relativt stort utbud av utbildningsvägar. En nyhet är ett lokalt golfprogram som rektor Thor Andersson räknar med att kunna starta nästa läsår. Det är ett samarbete med Österlens golfklubb. - Vi kommer att ha maximalt tio platser på programmet, berättar rektorn som med den nya utbildningen hoppas locka unga golftalangerna att stanna kvar i kommunen.

Ulf Mårtensson ulf.martensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons