Annons

Fiskare föll överbord

(Uppdaterad) En fiskare ombord på en finsk liten fiskebåt ramlade i vattnet och försvann under tidig förmiddag cirka 50 km öster om Kivik.
Simrishamn • Publicerad 5 november 2008
Bild: Sjöräddningssällskapet
Bild: SjöräddningssällskapetFoto: 

Sökandet efter mannen avbröts innan lunchtid på onsdagen.

- Mannen ramlade av okänd anledning i vatten, berättar Christer Haglund, biträdande räddningsledare vid Sjöräddningscentralen i Göteborg.

Annons

Larmet kom till danska sjöräddningen klockan 9.30 i morse. Mannen ska ha hamnat i vattnet och försvunnit ganska fort. Besättningen på en fiskebåt i närheten såg mannen i vattnet och försökte rädda honom.

- Men han var livlös och mycket tung. Det var en del sjö i området så besättningen tappade honom. Sedan dess har ingen sett honom, berättar Christer Haglund.

Sjöräddningen sökte efter mannen med helikopter under förmiddagen, men chansen att hitta honom bedömdes som så små att räddningsinsatsen avbröts vid lunchtid.

Den finska båten och den försvunne fiskarens kollega fick hjälp av räddningsbåten Gad Rausing till hamnen i Nogersund.

Emma Lawesson emma.lawesson@allehandasyd.se
Emma Lawesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons