Annons

Flaskpost från Östeuropa

Trots att många använder e-post finns det fortfarande de som skickar flaskpost. Det fick Nils-Inge Nilsson erfara, när han nyligen fann två flaskor från Östeuropa söder om Vik.
Simrishamn • Publicerad 11 november 2002
Nils-Inge Nilsson Sven-Ove Petersson och Thomas Larsson. Bild: Pontus Persson\n
Nils-Inge Nilsson Sven-Ove Petersson och Thomas Larsson. Bild: Pontus Persson\nFoto: 

- En ostlig kuling hade kastat upp flaskorna på stranden vid Häradsudden. Breven låg i vanliga petflaskor, som hade stabiliserats med småstenar, berättar Nils-Inge Nilsson. En flaska kom från Polen. Någon som heter Mirek har på polska och bristfällig engelska skrivit att han vill komma i kontakt med en ung flicka. Hon ska vara lång och slank, med "light heir end braun heir." Tydligen har Mirek inte bestämt sig för om det är en blondin eller brunett han vill prata med. Den andra flaskan kom från Palanga, Simrishamns vänort i Litauen. Brevet är daterat 2002-08-01, vilket betyder att flaskan guppat på Östersjöns vågor i cirka tre månader. Nils-Inge Nilsson kunde inte tyda brevet, som är skrivet på litauiska. Därför kontaktade han Simrishamn-Palanga vänortsförening. Ordföranden Sven-Ove Petersson, Rörum, och den aktive styrelseledamoten Thomas Larsson, Simrishamn, ställde upp. - Det är en man i Litauen som vill chatta med någon. Han har uppgett sin hemsida och e-postadress. Men något måste vara fel, eftersom man inte kommer fram, berättar Thomas Larsson. Han har gjort flera resor till Litauen och Palanga. Nu har han varit i kontakt med journalisten Alvydas Ziabikus, som gärna vill skriva en artikel om flaskposten i rikstidningen Lietuvos rytas. - Tidningen vill ha foto på Nils-Inge, eftersom det var han som hittade flaskposten, säger Thomas Larsson och tar en bild på honom vid fyndplatsen. Återstår att se om det blir napp.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons