Annons

Flera nya flyttplaner

I jakten på onödiga lokalkostnader kan turistbyrån hamna på Bornholmskajen. Det är den senaste i raden flyttförslag inom kommunen.
Simrishamn • Publicerad 16 november 2009
Bornholmskajen, Valfisken och Österlengymnasiet. Arkivbilder.
Bornholmskajen, Valfisken och Österlengymnasiet. Arkivbilder.Foto: 

I kommunens ägo finns en rad lokaler som står tomma eller som inte utnyttjas effektivt. Lokalerna kostar att äga men om de töms kan de säljas. En rad rockader måste dock gå i lås först.

Turistbyrån är en av pusselbitarna. Stora delar av huset på Bornholmskajen används i dag till förråd. Förutom biljettförsäljningen och ett litet rum som tullen har.

Annons

Det finns nu tankar på att flytta turistbyrån hit och därmed kunna sälja dess nuvarande hemvist. Av kommunstyrelsen har samhällsbyggnadsförvaltningen fått i uppdrag att undersöka möjligheterna till en dylik flytt.

Andra verksamheter som är på tapeten är Kulturpedagogiska enheten som under 2010 eller 2011 förutspås bo på Österlengymnasiet.

Barn och utbildningsförvaltningen kan hamna i Valfisken när Jonebergsområdet är färdigbyggt och dagcentralen kunnat flytta dit. Eller så hamnar bun i Björkegrenska längan om VA-bolaget inte behöver utrymmet.

Även Benka dis framtida placering är oviss eftersom flytten till Valfisken är överklagad.

– Det mest frustrerande är att många av våra flyttplaner är beroende av beslut som vi inte själva kan fatta. Samtidigt kostar lokalerna varje dag de står tomma, säger kommunalråd Christer Akej.

Emma Lawesson emma.lawesson@allehandasyd.se
Emma Lawesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons