Annons

Föreningar slipper söka tillstånd

Föreningar som söker tillstånd för enklare servering vid enstaka tillfällen har hittills varit avgiftsbefriade. Nu har miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutat att ta betalt för sitt arbete, men å andra sidan kan föreningarna strunta i att söka tillstånd.
Simrishamn • Publicerad 11 november 2002

Diskussionen i nämnden uppkom när Österlens Slalomklubb överklagade nämndens beslut att ta betalt för klubbens tillstånd att servera varm korv. När nämnden upptäckte att det inte fanns något politiskt beslut om avgiftsbefrielse för föreningar beslöt man nämligen att ta betalt för tjänsten. Dock har Livsmedelslagen krav på tillstånd mildrats. Föreningar som har enklare servering av livsmedel vid enstaka tillfällen och där förtjänsten går till föreningens kassa ska slippa söka tillstånd. Dock måste alla följa livsmedelslagens krav på hur livsmedel ska hanteras. Enklare servering betyder uppvärmning av till exempel korv eller bullar. Inte beredning av livsmedel. Föreningarna kommer att få information från miljö- och hälsoskyddskontoret om de nya rutinerna och kan dessutom hitta information på kontorets hemsida. Hur det gick med Österlens Slalomklubb? Jodå, dom slipper avgift.

Emma Lawesson emma.lawesson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons