Annons

Föreslår campingförbud i Mälarhusen

Förbjuden camping på östra sidan om kustvägen från Mälarhusen till Ravlunda. Det är en av ändringarna i det förslag till nya Lokala Hälsoskyddsföreskrifter som nu ska ut på remiss. Anledningen är att man vill komma tillrätta med den vilda camping som förekommer.
Simrishamn • Publicerad 30 maj 2003

- Det handlar inte om att försöka sätta dit campare utan i stället om ett allvarligt försök att informera bort den vilda campingen genom att skylta, säger miljöchefen Peter Erlöv. Sommartid parkerar en hel del husbilar och husvagnar på parkeringsplatser längs kusten. Inte sällan blir resultatet att sopor slängs och att camparna tömmer septitankar rakt ut i naturen. Folk som bor i närheten har vänt sig till miljökontoret i hopp om att få stopp på olägenheterna. - Det är inte någon ovanlig åtgärd med förbud. Sådana har man på flera turisttäta platser, Öland är en av flera kommuner som infört det, säger Peter Erlöv. Nytt i förslaget till Hälsoskyddsföreskrifter är att man vill förbjuda halmbränning inom vissa områden nära samlad bebyggelse. Man vill också införa krav på tillstånd för att borra värme- och vatten brunn inom områden med vattenskydd.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons