Annons

Friades från misshandel

En 38-årig man har dömts av Ystads tingsrätt för att ha vållat en kroppskada på sin tidigare sambo. Han blev dock friad från misstanke om misshandel.
Simrishamn • Publicerad 18 november 2002

Påföljden blev 75 dagsböter om 150 kronor vardera. Han ska också betala ett skadestånd på närmare 5700 kronor till kvinnan. Det var för snart ett år sedan, på nyårsafton, som mannen slog till sin sambo i hemmet. Det gjorde han med en knuten näve i ansiktet vilket resulterade i bland annat ett brott på näsbenet. Kvinnan slog huvudet i golvet när hon föll. Hon fick då hjärnskakning och gick sjukskriven ett par veckor efter händelsen. Exakt hur just den skadan åsamkades lämnade de båda olika uppgifter om vid förhandlingen och tingsrätten kunde inte finna skäl att sätta större tilltro till varken den ena eller den andra. Mannen var åtalad för misshandel men det ogillades, i stället blev rubriceringen ett oaktsamhetsbrott; vållande till kroppskada. De båda har varit sammanboende i många år och under ett par perioder. Vid det här tillfället skulle de separera dagen därpå, då skulle kvinnan flytta, men innan dess hade de kommit överens om att fira nyår tillsammans. Det slutade i oenighet och ett uppslitande gräl.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons