Annons

Frukostmöte med Rosita Auer...

Simrishamn • Publicerad 11 juli 2007
Dansös Rosita Auer.
Dansös Rosita Auer.Foto: 

…dansös som berättade om den orientaliska dansens historia, dess kropp och själ, på Frukostmöte på Grand i går.

För några år sedan lyckades en föreläsare få säkert hundra församlade på hamnplanen att meditera. Sedan dess har det varit mest passivt lyssnande för publiken. Tills igår. Då uppmuntrade nämligen Rosita Auer alla att pröva på orientalisk dans. Det gick hem så till den grad att inte bara den kvinnliga majoriteten utan också ett par män skred in i dansen.

Annons

Det finns således stor risk för träningsvärk i knä- och höfthöjd bland i vart fall några av dagens frukostgäster.

Det var på 70-talet som Rosita Auer började dansa orientaliskt och hon introducerade den sensuella dansarten i Sverige. Sedan dess har hon lärt åtskilliga de speciella höft- och armrörelserna.

– Dessvärre kan jag inte dansa så mycket längre Jag tvingades sluta på grund av ryggskador men håller i stället föredrag.

Sa dansösen och berättade livfullt om dansens ursprung. Det lät som en saga ur Tusen och en natt.

Rosita Auer har gjort många framträdanden i bland annat kyrkor tillsammans med Olof Buckard, satirikern, predikanten och kulturskribenten. I dag är det han som, med start klockan halv nio, avslutar den första juliveckan för Frukostmötet.

På måndag kommer Lou Rossling och Arnt Säter.

Jea Jonsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons