Annons

Gärsnäselever föll på mållinjen

Aldrig någonsin kommer Daniela Nilsson och Kristian Olsson i Gärsnäs skola att glömma att Rembrandt var målare. Det var nämligen på den frågan de föll i Vi i Femmans otroligt jämna regionsfinal.
Simrishamn • Publicerad 20 mars 2002

Man var tvungen ta till utslagsfrågor för att nå ett avgörande. Vinnare blev Rödebyskolan i Blekinge. Backaskolan i Malmö, Rödebyskolan och Gärsnäs skola visade sig vara en utmärkt kombination för att skapa spänning i denna kunskapstävlings final som direktsändes av tre lokalradiostationer. Som mest skiljde det två poäng mellan Gärsnäs och Rödeby, till den senares fördel. Efter den sjätte av de nio A- och B- frågorna hade Gärsnäs minskat avståndet till bara en ynka poäng och den hämtade de också upp i den del av tävlingen som kallas "Stegen" där Backaskolan ohjälpligt halkade efter. Den första utslagsfrågan, hur lång tid det tar för ljudet att färdas en kilometer i luft klarade ingen, men Gärsnäs låg närmast det rätta svaret. Nu är det ju så att "nära skjuter ingen hare" och nästa fråga stod på tur. Det var då han dök upp, Rembrandt och någon idrottsman, som Daniela och Kristian chansade på efter sekundkort betänketid, var han inte utan en känd holländsk målare.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons