Annons

Gösta Wernersällskapet prisas för sitt arbete

Först sågs förvåningen växa i Leif Hjärres ansikte, sedan kom ett litet leende som följdes av ett högljutt skratt!
Simrishamn • Publicerad 25 november 2008
Leif Hjärre överraskades i går förmiddag med uppvaktning som visade sig vara utdelningen av Det händers kulturpris. Priset delades ut av tidskriftens chefredaktör Ola Sjösten. Bild: Mark Hanlon
Leif Hjärre överraskades i går förmiddag med uppvaktning som visade sig vara utdelningen av Det händers kulturpris. Priset delades ut av tidskriftens chefredaktör Ola Sjösten. Bild: Mark HanlonFoto: 

Sådan var reaktionen när han överraskades av en delegation ledd av Det Händers chefredaktör och ansvarige utgivare Ola Sjösten. Vad han förväntat var att bli intervjuad av tidning.

I samlad tropp gjordes entrén till Gösta Wernermuseet där Hjärre å Wernersällskapets vägnar fick ta emot ära och 10000 kronor.

Annons

- Tidsmässigt kommer det här priset synnerligen lägligt. Med anledning av att det nästa år är 100 år sedan Gösta Werner föddes firar vi hans minne och på hans födelsedag, den 30 maj, har vi tänkt att Skånes landshövding ska komma hit och inviga skulpturen Riggmasten.

- Skulpturer är en mindre känd sida av Werner och hittills har ingen av de tre modeller vi har blivit tillverkad i full skala. Det ska det nu bli ändring på, konstaterade Hjärre.

Skulpturen ska placeras på gröningen mellan museet och havet.

Med priset vill Det händer visa sin uppskattning till de ideella föreningar som bidrar till att göra Österlen till en levande kulturbygd. Motiveringen löd "för dess mångåriga arbete för att bevara och visa konstnären Gösta Werners livsverk.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Jea Jonsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons