Annons

Hafreborg - säkert men tomt

Österlens museum ska renoveras för sex miljoner kronor. Men några pengar till utställningar finns inte. Och museichef Lena Alebo är bekymrad.
Simrishamn • Publicerad 11 november 2009
Hafreborg blir renoverat med pengar till utställningar finns inte.
Hafreborg blir renoverat med pengar till utställningar finns inte.Foto: 

– När vi nu äntligen får huset renoverat så finns det en förväntan. Hittills har vi liksom slagit underifrån. Vi har kunnat ordna utställningar trots bristfälliga lokaler. Nu får vi fina lokaler men kan inte fylla dem med något.

Det är två våningar som ska fyllas med utställningar och annan verksamhet. På plan två är tanken att man ska ha en permanent utställning, men på tredje våningen ska en mötesplats skapas.

– Det är egentligen tredje våningen som är viktigast för oss, säger Alebo. Det ska vara en aktiv våning där det ska hända saker. Verksamheten här är en chans för oss att få in pengar, men ska också serva folk.

Emma Lawesson emma.lawesson@allehandasyd.se
Emma Lawesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons