Annons

Hallå där...

Simrishamn • Publicerad 17 november 2006
Foto: 

...konstnär Walter Huber,Brantevik, som inbjudits till fredagens stora invigning av Grafikskolan i Stockholm.

Hur känns det?

Annons

– Det känns mycket bra, och som en upprättelse. Det var ju jag som grundade Mariahissens grafikskola 1984. Dåvarande skolminister Lena Hjelm Wallén ordnade så att vi fick statligt bidrag. Grafikskolan var Stockholms första utbildning med denna inriktning.

Vilka går på skolan?

– Utbildningen är på gymnasial nivå, och eleverna har rätt till studiemedel. När jag var rektor för skolan tog vi in åtta elever per åt till den tvååriga utbildningen.

Vem har bjudit in dig?

– Det är skolans nuvarande rektor, Mariana Ekner. Hon tillhör den nya personal som styr verksamheten i dag.

Var ligger skolan?

– Efter tio år i Gubbängen återvänder skolan till Stockholm. De nya lokalerna ligger i Södra Hammarbyhamnen. Enligt uppgift ska det vara en spännande arbetsmiljö.

Hur ser invigningsprogrammet ut?

– Jag vet att Åhusbon Sune Nordgren, som är ordförande i Kivik Art Centre, ska invigningstala. Sedan blir det sång av Anthony Mills. Elever och lärare ska visa bilder och film. Det nybildade förlaget Print Press Edition visar också sina böcker – innan baren öppnar.

Pontus Persson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons