Annons

Händelserik julskyltning

Den traditionella julskyltningen i Simrishamn brukar locka mycket folk. På söndagen är det dags igen. Då hålls butikerna öppna klockan 14-18. Om aftonen hålls adventskonsert i Nicolaikyrkan.
Simrishamn • Publicerad 29 november 2002

Simrishamns Köpmannaförening har lagt upp ett variationsrikt program med tävlingsinslag, Julklappsjakt (gissa vad tomten köper?) och Rösta på bästa skyltfönstret! Musikkåren paraderar genom staden, med start klockan 14.30. Tomten kommer med häst och vagn till torget klockan 15.30 och 17. Alla barn med tomteluva som lämnar sin önskelista till tomten får då en godispåse. Österlens museum har julstök för hela familjen klockan 13-18. Musikskolan bjuder på julmusik runt om på stan, och Lions serverar glögg och pepparkakor på torget. Där blir det även julsånger, som framförs klockan 14.45 av barn och ungdomar från Sommarscen Österlen under ledning av Gunilla Ehrnborn. Årets luciakandidater presenteras på torget klockan 15. Scouterna finns också på plats och grillar korv. En insamling av julklappar till barn i Polen ordnas på Ystads Allehanda, som har öppet klockan 14-18, då det bjuds på glögg och pepparkakor. Insamlingen sker i samarbete med Lions. Söndagen avslutas klockan 18 med "Musik i Advent" där gamla älskade jul- och adventssånger blandas med nya inslag av verk knutna till högtiden. Medverkande är Kristina Hellgren, sopran, Lunda Stråkar tillsammans med träblåsare från Musikskolan, S:t Nicolai Kyrkokör. Kyrkoherde Mats Hagelin och kantor Caj Gustafsson utgör navet i arrangemanget.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons