Annons

Hela ovanvåningen förstörd i våldsam brand

(Uppdaterad 11.45) Smällare kan ha orsakat villabranden på Gamla vägen i Simrislund under lördagskvällen. Branden startade på en balkong och övertände hela husgaveln. Husets ovanvåning är förstörd och det äldre par som äger huset kan inte bo kvar.
Simrishamn • Publicerad 29 november 2008
Bild: Krister EkbladFoto: 

- Vi fick in ett larm om rökutveckling från en inbyggd balkong. Branden spred sig sedan in till sovrummet, säger räddningsledare Lars-Erik Larsson.

En styrka från Simrishamn och en från Löderup/Borrby jobbade med att släcka branden under lördagskvällen. De fick gå in med rökdykare och släcka både in- och utvändigt.

Annons

- Vi fick göra hål i taket för att kunna begränsa branden och släppa ut röken, säger Lars-Erik Larsson.

Branden förstörde hela husets ovanvåning med rök- och brandskador.

Det äldre par som bodde i huset kunde ta sig ut oskadda och fördes bort från platsen.

- De kan inte bo kvar i huset, berättar Lars-Erik Larsson.

Branden upptäcktes klockan 21.10 på lördagskvällen. Enligt räddningstjänsten var branden under kontroll vid 21.40-tiden. Men branden spred sig upp under taket och eftersläckningsarbetet pågick fram till klockan 23.

En restvärdesgrupp från räddningstjänsten i Ystad var på plats i huset under natten för att ta hand om inventarierna, se till att det blev rökfritt och torrt och rädda det som ainns kvar.

Platsen är nu avspärrad och polisens tekniker kommer att utreda brandorsaken under måndagen. Enligt inre befäl i Ystad är det sannolikt smällare som orsakat branden som rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet.

Frida Eriksson och Louise Cronholm
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons