Annons

Hittade ”hit” bland hyllorna på Ica

Det svänger om skyltarna på Ica Brunnshallen. Åtminstone i Axel Morins öron. Så pass att han tillsammans med familjen gjort en förmodad hit – ”Ketchup Senap Party”.
Simrishamn • Publicerad 3 september 2019
Maria och Axel Morin är låtskaparna bakom ”Ketchup Senap Party”
Maria och Axel Morin är låtskaparna bakom ”Ketchup Senap Party”

Härom dagen var Branteviksbon Axel Morin och handlade på Brunnshallen tillsammans med hela familjen. Av en händelse råkade han titta upp på skyltarna som hänger i butikens tak.

– Det stod Ketchup, Senap, Party. Så himla genialt. Man fattade ju liksom direkt vad som fanns i hyllorna nedanför, säger Axel Morin.

Annons

Så började han och barnen nynna på orden. Någon sjöng och själv beatboxade han. Det lät riktigt bra och snart insåg de att de var någonting på spåren.

– Det slog oss där och då att vi borde göra en låt.

Tillbaka hemma i Brantevik växte idén tills det inte längre gick att hålla emot.

– Vi fnulade på musiken och samlades i sovrummet där vi spelade in låten med discosound. Min fru sjunger och jag spelar.

Lyssna på låten här:

Bara timmarna efter att Axel lagt ut låten på Facebook hade den 1 300 visningar.

– Jag tyckte det var så kul att jag delade inlägget på Brunnshallens Facebooksida.

Och Ica-butiken var med på noterna. Nu uppmanar de sina kunder att att ta en selfie framför den omsjungna skylten i hopp om att få in många roliga bilder.

Låtskrivarna är så peppade av uppmärksamheten att de redan funderar på en uppföljning.

– Min fru har lite tankar på Konfettigången. Nästa gång vi handlar ska vi spana in skyltarna och se om det kanske hänger fler låtar i taket och väntar.

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons